Waarom jij promotieartikelen nodig hebt voor jouw bedrijf

Waarom jij promotieartikelen nodig hebt voor jouw bedrijf

Je vraagt je misschien af waarvoor jij promotieartikelen nodig hebt en wat je er als bedrijf eigenlijk aan hebt. Dit snappen, maar het maken van promotieartikelen is wel zeker nuttig. Het is zelfs een belangrijk onderdeel van de marketing voor jouw bedrijf. Hoe dit dan in zijn werk gaat? Daar zullen we het nu even over hebben.

 

 

Promotieartikelen  

 

Je bereikt er veel mensen mee

Wanneer iemand een promotieartikel in gebruik heeft zal iedereen die deze persoon het artikel ziet gebruiken indirect met jouw bedrijf in aanraking komen. Bepaalde artikelen, zoals pennen, gebruiken we overal en gaan over het algemeen redelijk lang mee. Er zijn dus redelijk veel mensen die deze pen zullen zien, en dit is dus allemaal reclame voor jouw bedrijf.  

Het hoeft niet duur te zijn

Je kunt promotieartikelen natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, maar het is in principe niet nodig. Voor weinig geld kun je toch jouw logo door de wereld verspreiden. Zo heb je een redelijk impact voor een lage prijs, als je het goed uitvoert uiteraard.  

Je verbetert de relatie met jouw klanten

Het werven van nieuwe klanten is natuurlijk belangrijk, maar wat net zo belangrijk is, is het contact onderhouden met huidige klanten. Je kan wel continu nieuwe klanten blijven werven, maar als je ze niet binnen houdt heb je weinig aan. Promotieartikelen zijn een goede manier om de relatie met jouw klanten te onderhouden, aangezien zij zich niet alleen gewaardeerd zullen voelen maar ook weer aan jouw bedrijf denken.  

Het is een fijne manier van adverteren

Er zijn veel mensen die pop-up advertenties en Tv-commercials erg vervelend vinden, maar er is niemand die een pen irritant zal vinden. Adverteren met promotieartikelen is een manier van adverteren zonder dat mensen het irritant vinden, wat natuurlijk altijd positief is. Als je het niet met deze redenen eens bent dan is het gebruik van promotieartikelen waarschijnlijk niks voor jou. Ben het er wel mee eens overweeg dan eens om wat promotieartikelen te verspreiden in plaats van het bestellen van nog een googleadvertentie. Dit zou nog weleens een grote impact kunnen hebben.